Virhe
  • Table '.\hanke_meok\mim_vvisitcounter' is marked as crashed and should be repaired SQL=SELECT count( * ) AS records, MAX( id ) AS max FROM mim_vvisitcounter

Työyhteisöissä ja yrityksissä

Miten MEOK-hanke, musiikin erityispedagogiikan koulutus ja osaamisen kehittäminen liittyvät työyhteisöihin ja yrityksiin? Äkkiä voisi luulla, että ei mitenkään.

Yritysmaailmassa jo sana erityispedagogiikka viestittää erilaisten oppijoiden kouluttamisesta erityismenetelmin. Erityispedagogiikka herättää ennakkoluuloja; jopa kulttuuriesitysten tuominen työpaikoille saa paatuneimmatkin bisnesmiehet ottamaan pari askelta taaksepäin. Kuitenkin erilaisuuden hyödyntäminen mahdollistuu vain erilaisuuden hyväksymisen kautta.

Asenne kulttuuria ja erityispedagogiikkaa kohtaan muuttuu heti, kun voidaan selkein
numeroin, prosentein ja euroin osoittaa niiden hyöty. Pohjois-Savossa, Suomessa ja maailmalla on erinomaisia esimerkkejä ja kokeiluja siitä, miten kulttuurin eri alojen nivominen työpaikkojen arkeen muuttaa työntekijöiden kokemaa hyvinvointia. Henkilöstön työhyvinvointi, työn tuottavuus ja yrityksen kilpailukyky kasvavat osaavaan pedagogiseen ja taiteelliseen toimintaan panostamalla.

Kun voi hyvin, jaksaa paremmin. Työyhteisön hyvinvointi lisää yrityksen tuottavuutta. Tätä tietoa ja sanomaa on levitettävä tehokkaammin ja aihetta on myös tutkittava lisää.
-Kaija Sääski, osaamisaluejohtaja, Savonia-ammattikorkeakoulu, Liiketalous

 

Raportti: MEOK - työyhteisöt ja yritykset (pdf)
Annukka Knuuttila, MEOK-hankkeen vastuukouluttaja